Com cuidar un arbre cítric?

10/02/2023

Descobreix com cuidar un arbre cítric.

COM CUIDAR UN ARBRE CÍTRIC?

En l’article d’avui us ensenyarem com cuidar als arbres cítrics en test.

  • Com adobar?

Per a una òptima cura de la nostra planta cítrica hem d’utilitzar un adob de qualitat. Nosaltres aconsellem adobar com a mínim una vegada al mes amb un abod específic per a cítrics. Podràs trobar aquest tipus d’abob en qualsevol dels centres afiliats a Grup Jardí.

  • El reg

El nostre arbre cítric ha de ser regat abundantment, però entre cada reg, haurem de deixar assecar el test per a evitar un excés d’humitat prolongat, ja que aquest tipus de plantes no tenen tolerancia a l’emabassament d’aigua. També podem afegir sorra gruixuda en el fons del test amb l’objectiu d’obtenir un bon drenatge i evitar l’excés d’aigua.

  • Terra

Quin tipus de terra hem d’utilitzar? Els cítrics són plantes que prefereixen les terres lleugerament alcalines. Per aquest motiu afegirem al nostre test una terra de qualitat amb un PH aproximat entre 5,5 i 7, i anirem afegint carbonat càlcic entre 3 a quatre vegades a l’any.

  • Malalties dels arbres cítrics

Els cítrics són propensos a la clorosis fèrrica (falta de ferro). Podem apreciar aquest problema quan part de les fulles es tornen de color groc. Afegirem quelat fèrric a la superfície de la terra.

També hem d’anar amb compte amb les baixes temperatures ja que podíem matar a la nostra planta. En les èpoques hivernals podem enfortir les fulles afegint unes dosis de brou bordelès o algun fungicida apte per a cítrics. És normal que durant l’hivern perdi gairebé totes les fulles, però podem estar tranquils perquè les tornarà a recuperar amb l’arribada de la primavera.

• La poda

Per al perfecte creixement i desenvolupament de la nostra planta és recomanable realitzar la poda tots els anys, durant els mesos de febrer o agost.

  • Com cuidar un arbre cítric